“GIDANIN GELECEĞİ ELLERİMİZDE” ZİRVESİ BAŞLIYOR… GIDANIN GELECEĞİ ANADOLU’ DAN  DÜNYAYA UZANACAK 



Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası(ŞEKER-İŞ)  “Gıdanın Geleceği Ellerimizde” Temalı Zirveye ev sahipliği yapıyor. Zirve; Siyaset, iş, kamu, sivil toplum, yerel yönetimler ve akademi dünyasının önde gelen isimleri ile iklim değişikliği çerçevesinde gıdada yeniden dönüşümü masaya yatırarak bu eksende hedefleri, engelleri, olası riskleri ve fırsatları ortaya koymak ve bu krize karşı alınması gereken acil aksiyonları tartışmak üzere bir ilki gerçekleştiriyor.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, TÜRK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, uzaktan video yoluyla kısa adı EFFAT olan Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Kristjan Bragason, ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'den Afrika'ya, Rusya'dan Orta Doğu'ya uzanan geniş coğrafyanın ilk enzim üretim tesisini kuran Harvard’lı Bilim İnsanı Dr. Serdar Uysal, Diyetisyen Aktivist Dilara Koçak, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Prof. Dr. Metin Başaranoğlu gibi daha birçok önemli ismi bir araya getiren sempozyumda gıdanın geleceğine ilişkin tüm detaylar masaya yatırılacak.

13 Mayıs tarihinde saat 09.00’da Grand Mercure Otel Ankara’da gerçekleştirilecek Zirve’de;
 -Gıdanın Geleceğine Su ve İklimin Etkisi
-Gıdanın Geleceğinde Yeni Kaynak ve Teknolojiler
-Gıdanın Geleceğinde Yeni Trend ve Algılar
-Gıdanın Geleceğinde Paydaşların Rolü
-Stratejik Şeker Sektörünün Geleceği
başlıklarıyla gerçekleştirilecek oturumlarda tarım ve gıda sektörünün tüm paydaşları bir araya gelerek gıdada sürdürülebilirlik çerçevesinde geleceğin temiz dünyasını konuşacaklar.

TARİH : 13 MAYIS 2022 CUMA
SAAT   : 09.00
YER     : GRAND MERCURE OTEL-Beştepeler Mah. Yaşam Cd. 1. Sk. No: 7/B Yenimahalle-ANKARA (SÖĞÜTÖZÜ ARMADA ALIŞVERİŞ MERKEZİ ARKASI)


SEMPOZYUM PROGRAMI

13.05.2022- ANKARA             
GIDANIN GELECEĞİ ELLERİMİZDE ZİRVESİ   

     
    09.00 - 09. 30    KAYIT        

    09.30 - 10.30     AÇILIŞ /PROTOKOL KONUŞMALARI    

    11.00- 12.00    "GIDANIN GELECEĞİNDE YENİ TREND VE ALGILAR 
Moderatör: Samet Serttaş - Gıda  Takviyesi ve Beslenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı"        
        "Kemal Selçuk Türköz
Crew Restaurant Group Kurucu "        
        "Sureyya Üzmez 
Fox Tv programcısı, Milliyet Gazetesi Yazarı, Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi"        
        "Selim Tuncer
Reklamcı - Marka Uzmanı "        
        Kemal Öztürk - Habertürk Yazarı         
        "İsmail Fidan 
Rafadan Tayfa Çizgi Film Yönetmen, Yapımcı - İSF Stüdyo Kurucusu"  
     
    12.00- 13.00    Öğlen Yemeği    
    
    13.00 - 14.15    "GIDANIN GELECEĞİNDE YENİ TEKNOLOJİ VE KAYNAKLAR 
Moderator: Selen Kocabaş- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi - Stratejik Danışman - Melek Yatırımcı "        
        "Prof. Dr. Ferruh Erdoğdu 
ISEKI Food Association Board Member- Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü"        
        "Oğuz Özmen 
Endüstri 4.0 Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
        "Prof. Dr. Senih Yazgan 
Uludağ Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Birliği Başkanı
        "Dr. Serdar Uysal 
LIVZYM Biyoteknoloji Ar-Ge San. ve Tic. A.Ş. Kurucu Genel Müdürü
        
    14.15 - 14.30    Kahve arası         
    14.30 - 15.30    Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Söyleşi  
       
    15.30 -16.45    "SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ÜRETİMİ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE STRATEJİLER
Moderatör: Mert Can Duman Ekonomist, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar , Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Danışmanı"        
        "Dr. Ayşegül Selışık
FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı"        
        "Prof. Dr. Levent Kurnaz 
Boğaziçi Üniversitesi, İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü"        
        "Dilara Koçak
Diyetisyen - Aktivist- Fao Destekçisi "        
        "Savaş Akcan 
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı "        
        "Selman Ayaz
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı
        
    16.45- 17.00    Kahve arası         
    17.00- 18.00    "ŞEKERİN GELECEĞİ 
Moderatör: Prof. Dr. Aydın Başbuğ - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi"        
        "Kristjan Bragason - Genel Sekreter
EFFAT (European Federation Of Trade Unions in The Food, Agriculture and Tourism)
        "Av. Gökhan Candoğan 
Forseti Hukuk "        
        "Prof. Dr. Metin Başaranoğlu 
Gastroenterolog ve Hepatolog - Yazar 
        "Aysın Ünal 
Seres Tarım Danışmanlık Kurucu
        "Kemal Ateş
Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Üyesi, Konya Şeker Genel Müdürü
        
                
                

 



Sayaç: 3011